Competitiehervorming

Competitiehervorming

Berichtdoor Nostradamus » Di Mei 12, 2015 10:07 am

Union heeft alvast gelijk gekregen van de Rechtbank van 1ste aanleg. Nieuwe format van competitie mag niet goedgekeurd/gestemd worden alvorens het behandeld werd door het BAS.
Curieus hoe dit verder gaat.
Nostradamus
 
Berichten: 351
Geregistreerd: Do Apr 09, 2015 11:45 am

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Nostradamus » Wo Mei 13, 2015 2:07 pm

NIEUWS | Union Saint-Gilloise kreeg antwoord van de UEFA op haar open brief. Daarin stond dat een klassement op basis van de laatste drie seizoenen niét mag beslissen over promotie of degradatie. Het werd dan ook geschrapt uit de nakende competitiehervorming.

Dat is dus strijdvaardig zijn...

Dan zullen ze het normaal ook niet kunnen hard maken om de eerste 3 jaar niemand te laten stijgen uit hun superliga (nieuwe 3de klasse eigenlijk). Want dat is ook een klucht van jewelste.
Nostradamus
 
Berichten: 351
Geregistreerd: Do Apr 09, 2015 11:45 am

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Nostradamus » Wo Mei 13, 2015 9:31 pm

Nu Hasselt in de aanval en niet met de eerste de beste advocaat.
Het wordt nog spannend.
Nostradamus
 
Berichten: 351
Geregistreerd: Do Apr 09, 2015 11:45 am

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor pauljans » Wo Mei 13, 2015 10:09 pm

Dus dan gaan ze gewoon van 3e klasse het nieuwe 2e klasse maken. Een kerkhof.

Het is wel goed dat je voor het seizoen begint al een licentie moet hebben voor het jaar nadien.
pauljans
 
Berichten: 985
Geregistreerd: Do Aug 21, 2014 7:05 pm

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Nostradamus » Ma Jun 08, 2015 10:48 am

Competitiehervorming werd goedgekeurd door de 2de klassers.
3de en 4de klassers werden buitenspel gezet en voor een voldongen feit geplaatst.
Echt democratisch !
Bij de KBVB kan gewoon alles.
Eigenlijk komt het er op neer dat veel ploegen in 2de en 3de eingenlijk een reeks zullen dalen.
Nu heb je in de hoogste 3 klassen in totaal 70 ploegen (16 + 17 +18 + 19).
Met de nieuwe formule zijn dat er nog 40 ( 16 + 8 + 16 ) of 30 minder !!!
Uit de 2de klasse (= 1ste lasse B) kan men zelfs niet degraderen en dus kan men uit de 3 de klasse (= 1ste Amateurreeks) ook niet
stijgen tenzij er een ploeg geen licentie zou krijgen. Maar daar zullen ze nu wel voor zorgen met o.a. de TV gelden.
Eerlijk kan men dat niet echt noemen.
In de 2de Amateurklasse heb nog 48 ploegen verdeeld in 3 reeksen van 16 ( zijnde 2 Vlaamse en 1 Waalse).
Vanavond worden de 3de klassers uitgenodigd door Pierre François op een infovergadering voor meer uitleg.
Bestuur FC aanwezig???
In elk geval zal dit nog een staartje krijgen want Beerschot zal dit niet zo laten en dit 'onrecht' aanvechten.
Nostradamus
 
Berichten: 351
Geregistreerd: Do Apr 09, 2015 11:45 am

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Cee » Ma Jun 08, 2015 7:59 pm

Een infovergadering, maar door een smerig trucje worden de 3e en 4e klasse wel buitenspel gezet bij het meestemmen over de hervorming..
Cee
 
Berichten: 1280
Geregistreerd: Za Jul 19, 2014 11:30 am

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Old_Skool » Di Jun 09, 2015 12:00 pm

Het Hoe en Wat van de competitie-hervorming (Deel 1)


Dit weekend gaven de tweede klassers hun definitief akkoord over de competitie-hervorming die daardoor steeds dichterbij komt. Maar waar er vooral gesproken wordt over een tweede klasse met acht ploegen zijn er ook tal van veranderingen op til voor derde en vierde klasse. Maar welke zijn dat juist? We proberen het u 'eenvoudig' uit te leggen.

De nieuwe competities gaan voor alle duidelijkheid in vanaf het seizoen 2016-2017. Volgend seizoen hebben we dus nog steeds een eerste klasse van 16 clubs; een tweede klasse van 17 clubs (doordat Aalst, Mons, Woluwe-Zaventem en RC Mechelen geen licentie kregen, is er een club minder in tweede klasse); een derde klasse met 37 (in plaats van 36) clubs en een vierde klasse van 64 ploegen. Daarna verandert alles.

Onderstaande tekst is gebaseerd op de meest recente voorstellen. Deze voorstellen zullen wellicht zeer dicht bij de realiteit liggen. De teksten worden in principe gestemd op maandag 15 juni in de Nationale Studiecommissie en bekrachtigd op de Algemene Vergadering van de KBVB op zaterdag 27 juni.

Vandaag leggen we u uit hoe de nieuwe competities eruit zullen zien; morgen bekijken we de impact hiervan op het volgende seizoen. Het aantal stijgers en dalers in de verschillende reeksen zal er immers helemaal anders uitzien om tot de nieuwe indeling te kunnen komen.

In het Betaald Voetbal 1A (de huidige eerste klasse) verandert er het minst:
1. Men blijft met 16 ploegen spelen en Play-Off 1 wordt nog steeds met zes ploegen gespeeld; ook de halvering van de punten blijft bestaan.
2. Play Off 2 zal gespeeld worden door 9 (in plaats van 8) eerste klassers; aangevuld met 3 "tweede klassers" (zie verder). Zij worden onderverdeeld in twee poules. De winnaars van elke poule spelen de finale van PO2. De winnaar daarvan strijdt met een ploeg uit PO1 om de laatste Europese plaats.
3. De laatste uit de normale competitie degradeert naar tweede klasse. De oude Play Off 3 bestaat niet meer.

In het Betaald Voetbal 1B (de huidige tweede klasse) wordt de competitie wel grondig aangepast:
1. Er wordt met slechts acht ploegen gespeeld in plaats van 18. Alle ploegen spelen vier keer tegen elkaar: 28 wedstrijden in totaal.
2. Er worden twee periodekampioenschappen georganiseerd van 14 wedstrijden. De twee periodewinnaars strijden na afloop tegen elkaar om een promotie-ticket naar het Betaald Voetbal 1A (de eerste klasse dus). Het kan dus zijn dat de club die na 28 speeldagen het meeste punten heeft, geen kans maakt om naar de hoogste afdeling te gaan als zij geen periode won.
3. De drie best geplaatste clubs van het algemeen eindklassement (na 28 speeldagen) mogen deelnemen aan Play Off 2 en maken dus kans op Europees voetbal. Eén uitzondering: de winnaar van het duel tussen beide periodewinnaars mag niet deelnemen aan Play Off 2.
4. De andere 4 clubs (die dus niet deelnemen aan Play Off 2 of overgaan naar de hoogste afdeling) betwisten een nieuwe Play Off 3. De ploegen behouden 50% van hun punten. De laatste van Play Off 3 daalt naar het amateurvoetbal; op voorwaarde dat de kampioen van het amateurvoetbal een licentie voor het Betaald Voetbal heeft.
5. Na een overgangsperiode worden de licenties tussen Betaald Voetbal 1A en 1B vanaf het seizoen 2018-2019 gelijk geschakeld. Dit wil onder andere zeggen: 22 (deeltijdse) profspelers, verlichting van 800 lux, 8.000 plaatsen waarvan 5.000 zitplaatsen.

De huidige derde en vierde klasse houden na het volgende seizoen op te bestaan. Er komen drie 'nationale' niveaus in de plaats: eerste amateur; tweede amateur en derde amateur.

De Competitie van eerste klasse amateurs mag aanzien worden als een nieuw niveau tussen de huidige tweede en derde klasse. Er is ook een licentie vereist voor dit niveau. De financiële eisen zijn gelijkaardig met deze van het Betaald Voetbal, maar de infrastructuur-eisen zijn veel minder. Zo is slechts 300 lux nodig, 1.500 plaatsen, waarvan 300 zitplaatsen en worden slechts 7 deeltijds betaald sportbeoefenaars gevraagd. Eisen waaraan Cappellen bijvoorbeeld allemaal voldoet. Verdere info over deze Eerste klasse amateurs:
1. één reeks van 16 clubs (de huidige derde klassers hadden er liever 18 gehad) zonder periodekampioenschappen.
2. de eerste 4 spelen een Play Off met 50% punten-regel. De winnaar van deze Play Off stijgt naar het Betaald Voetbal 1B (indien hij een licentie Betaald Voetbal heeft).
3. De laatste drie zakken naar de Tweede Amateurklasse.
4. De vierde laatste (13de uit het klassement) speelt een eindronde met drie clubs uit Tweede Amateurklasse, waarbij de winnaar van die eindronde stijgt naar of blijft in de Eerste Amateurklasse.

Onder de Eerste Amateurklasse zal er een splitsing komen tussen het Vlaamse en het Waalse voetbal, waarbij clubs uit Brussel mogen kiezen bij welke vleugel zij zich aansluiten. In deze tekst concentreren wij ons op de Vlaamse reeksen.

De Competitie van tweede klasse amateurs Vlaanderen bestaat uit twee reeksen van 16 clubs. In Wallonië is er slechts één reeks op dit niveau.
1. De twee kampioenen gaan rechtstreeks over naar de Eerste klasse Amateurs (op voorwaarde van het behalen van de vereiste licentie).
2. Acht clubs (de twee ploegen die tweede eindigden + de zes periodewinnaars) uit tweede klasse amateur spelen een eindronde. Twee clubs daarvan zullen samen met één ploeg uit Eerste Amateur en één Waalse club uit tweede amateur Wallonië strijden om het laatste ticket in Eerste Amateur.
3. De laatste twee clubs uit elke reeks dalen rechtstreeks naar Derde klasse Amateurs.
4. De nummers 14 kunnen ook nog dalen. Dit is afhankelijk van het aantal 'Vlaamse' degradanten uit de Eerste Amateur.

Ook de Competitie van derde klasse amateurs Vlaanderen bestaat uit twee reeksen van 16 clubs.
1. De twee kampioenen gaan rechtstreeks over naar de Tweede klasse Amateurs.
2. Acht clubs (de twee ploegen die tweede eindigden + de zes periodewinnaars) spelen een eindronde. Twee clubs hiervan stijgen zeker naar Tweede klasse amateur. Afhankelijk van het aantal 'Vlaamse' degradanten uit de Eerste Amateur kunnen er hier extra stijgers bijkomen.
3. De laatste drie clubs uit elke reeks dalen rechtstreeks naar het provinciale voetbal.
4. De nummers 13 kunnen ook nog dalen. Dit is afhankelijk van het aantal 'Vlaamse' degradanten uit de Eerste Amateur.

De Interprovinciale eindronde wordt ook hervormd om afgestemd te zijn op de nieuwe structuur. Kampioenen uit eerste provinciale komen in de Derde klasse amateurs terecht.
Old_Skool
 
Berichten: 215
Geregistreerd: Di Mei 05, 2015 5:15 pm

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Old_Skool » Di Jun 09, 2015 12:01 pm

Ik onthou hieruit dat we nog een kans hebben. Als een van de weinige ploegen met een infrastructuur die licentie Betaald Voetbal - waardig is, zijn we interessant voor investeerders.. en hebben we echt nog een waterkanske om ooit terug in het selecte groepje te geraken..
Old_Skool
 
Berichten: 215
Geregistreerd: Di Mei 05, 2015 5:15 pm

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor T93 » Di Jun 09, 2015 1:34 pm

top 3 halen dit seizoen is nu het topprioriteit zodat we toch op zen minst in de hoogste amateurklasse zitten. Wat de toekomst dan brengt zien we wel.
T93
 
Berichten: 1947
Geregistreerd: Do Aug 21, 2014 10:23 pm

Re: Competitiehervorming

Berichtdoor Nostradamus » Di Jun 09, 2015 3:24 pm

De 1ste 2 van elke reeks uur 3de klasse dit seizoen zouden naar de SuperLiga (of 1ste Amateurreeks)
gaan. De nummers 3 t/m 6 spelen een eindronde.
De 2 winnaars van die eindronde uit de A en B reeks
spelen dan de finale. Winnaar gaat ook op.
Dat zijn er 7 + 9 overblijvers uit 2de klasse nu.
Er zijn dit seizoen dus geen periodekampioenschappen in 3de.
Doel : liefst bij de 2 eerste, zoniet top 6 en dan alles geven.
Niet te vergeten: licentie aanvragen en groen licht krijgen !
Nostradamus
 
Berichten: 351
Geregistreerd: Do Apr 09, 2015 11:45 am

Volgende

Terug naar Archief

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast